top of page

AZ NNG SZTORI - 2. RÉSZ

Sokan kérdezték, hogy akkor ez most KOMOLY? Tényleg le fogom írni, ami történt? Mindent? Akik ezt kérdezték, ők persze láttak belőle darabokat, hallottak belőle pletykákat, és nyilván okkal kérdezgetik ezt. Majd meglátjuk. Csináljuk úgy, hogy én szépen, lassan írogatom, aztán majd az első ügyvédi felszólításnál meglátom, hogy hogyan tovább :-)

Az előző bejegyzéssel nagyokat ugrottunk előre időben, hogy mielőbb az izgi (és a címben beharangozott) NNG sztoriig jussunk gyorsan. Ami indokolt persze. De így sok évnyi móka pár vacak mondatba zsúfolódott, és kimaradt egyik kedvenc becenevem sztorija, a "Tűzvarázsló" sztori. Míg ifjúkori énem lázasan csomagol a Finnországi kalandra, addig én elmesélem gyorsan.

Ifjú sztartapperként (akkor még inkább vállalkozó, bár mobilunk még alig volt) a csapattal Alsóörsön, a Balaton partján béreltünk egy családi házat. Érted, Balaton! Mi lehetne ennél nagyobb buli! Azért őszre kiderült, hogy sok minden, például a központi fűtés is. Lévén ugyanis balatonparti ingatlan, az egész nagy családi házat két dolog fűtötte a munkavágyon és a Pentium procikon kívül: két nagy cserépkályha. Sokat kísérleteztünk, hogy fával vagy szénnel jobb e fűteni, pénzünk kb egyikre sem volt. De a kandalló sem szerette egyiket sem. Gyerekkori affinitásomnak hála, én lettem kis csapatunkból a begyújtásért felelős programozó, és hát nagy odaadással töltöttem ki a rám bízott szerepet. Volt egy üveg étolajam, egy üveg sebbenzinem, gyufám, öngyújtóm, hajszárítóm, önbizalmam és szemöldököm is. (A sztori elején.)

A szén megint kialudni látszott, hát meglocsoltam jól olajjal. Semmi. Öntöttem rá benzint is. Semmi. Ahogy ott gondolkodtam, térdelve az égéstér előtt, hát látom, hogy tömény fehér füst kezd gyűlni a beöntött benzin helyén, és az kezd kicsordulni a fűtőalkalmatosságból a szobába. Ijedtemben úgy döntöttem, hogy jobb az bent mint kint, és harcedzett hajszárítómat felkapva küldtem vissza a helyére ügyesen. Az oxigéntől persze az izzó szén lángra kapott. A benzingőz begyulladt, kb 3 méter hosszú, fél méter átmérőjű lángcsóvát képezve. A közepén velem. Sok minden lett oda hirtelen, túl az önbecsülésemen. Szemöldök, testszőrzet és frappáns susogós melegítőruhám külső dekoratív rétege is füstté vált. Bár a hirtelen fellángolás pár másodpercig tartott csak, a sztori viszont évekig kitartott :-) Hát így lettem Tűzvarázsló.

Ami a sztori pikantériája, hogy ezt egy barátomnak a napokban elmesélve kiderült, hogy nem egyedül részesültem ilyen élményben, ők hasonló módszerrel fel is robbantották a házat. Szerencsére ők is megúszták élve.

Recent Posts
Archive
bottom of page