April 26, 2016

February 21, 2016

February 17, 2016

February 10, 2016

December 9, 2015

Please reload

Recent Posts

SMARTER AND SMARTER

September 26, 2015

Micsoda napokat élünk mi itt, békönéknél! Hát nem alvósakat, az biztos. Hétfőn egész nap meetingek a végtelen magyar startup szcéna újabb szereplőivel. Végre személyesen is megismertem a magyar startupügyvédet, Bóné Lacit, aki ritka jó fej, és az egyik legtapasztaltabb kis hazánkban ebben a témában. A keddi nap két HR startuppal telt, konstruktív agyalással az árazásról, és a termékekről, majd délután egyiküket egy fontosnak ígérkező meetingre is elkísértem.

 

De az igazi buli szerdán kezdődött. Ugyanis kedvenc nemzetközi topmanager baráti társaságom, a YPO szervezésében Magyarországra jött a Rockefeller Habits tréning. Ez egy top management filozófia és eszköztár, ami régóta a radaromon volt, csak eddig lusta voltam elolvasni a könyvet. Bár nem volt olcsó, de nagyon hasznosnak ígérkezett, így magunkkal vittünk négyet a patronált startupjaink vezetői közül, és három napon át egy asztal körül ülve tanultunk startégiát, people managementet, cash flow optimalizálást, time managementet és sok más hasznosságot. Csütörtökön reggel 8:30-tól este 10-ig tartott nonstop a munka. Hát nem kicsit el is fáradtunk a végére.

 

Én személyesen nem vártam nagy újdonságot. Túl sok tréningen, workshopon voltám már és rengeteg jó könyvet olvastam az évek alatt a témában. Szerencsére engem is meglepett és megizzasztott a dolog. Piszok mód élveztem. És külön jó volt a startupokkal együtt öteltelni, egymással átbeszélni, közösen vitatkozni. A szünetekben volt, hogy prezentációikat beszéltük át, volt, hogy bemutattuk őket potenciális ügyfeleknek, vagy éppen (ami a legjobb) egymás termékeit nyomogatták és adtak egymásnak tanácsokat, cseréltek tapasztalatot.

 

 Azt hiszem, hogy erre gondoltam, amikor smart moneyról beszéltem. (Balról jobbra: Ercsey Orbán Péter - Kifly, Horváth Dorka - BOOKR Kids, Maja - Baconsult, Petya - Baconsult, Bujdosó Attila - opp.io, Hári Péter - CX-Ray)

 

 

 

A dolgot csak még izgibbé tette, hogy közben éjszakánként még bőröndöt is kellett pakoljunk Majával. Ugyanis Japánba utaztunk. Egyenesen a tréningről, péntek délután :-) Most éppen a NEX-en suhanunk a hotelünk felé, fáradtan, meggyötörten, de tele ötletekkel. Micsoda napokat élünk mi itt, békönéknél!
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archive

© 2019 Baconsult Kft.

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

NAIH-133526/2017