top of page

SMARTER AND SMARTER

Micsoda napokat élünk mi itt, békönéknél! Hát nem alvósakat, az biztos. Hétfőn egész nap meetingek a végtelen magyar startup szcéna újabb szereplőivel. Végre személyesen is megismertem a magyar startupügyvédet, Bóné Lacit, aki ritka jó fej, és az egyik legtapasztaltabb kis hazánkban ebben a témában. A keddi nap két HR startuppal telt, konstruktív agyalással az árazásról, és a termékekről, majd délután egyiküket egy fontosnak ígérkező meetingre is elkísértem.

De az igazi buli szerdán kezdődött. Ugyanis kedvenc nemzetközi topmanager baráti társaságom, a YPO szervezésében Magyarországra jött a Rockefeller Habits tréning. Ez egy top management filozófia és eszköztár, ami régóta a radaromon volt, csak eddig lusta voltam elolvasni a könyvet. Bár nem volt olcsó, de nagyon hasznosnak ígérkezett, így magunkkal vittünk négyet a patronált startupjaink vezetői közül, és három napon át egy asztal körül ülve tanultunk startégiát, people managementet, cash flow optimalizálást, time managementet és sok más hasznosságot. Csütörtökön reggel 8:30-tól este 10-ig tartott nonstop a munka. Hát nem kicsit el is fáradtunk a végére.

Én személyesen nem vártam nagy újdonságot. Túl sok tréningen, workshopon voltám már és rengeteg jó könyvet olvastam az évek alatt a témában. Szerencsére engem is meglepett és megizzasztott a dolog. Piszok mód élveztem. És külön jó volt a startupokkal együtt öteltelni, egymással átbeszélni, közösen vitatkozni. A szünetekben volt, hogy prezentációikat beszéltük át, volt, hogy bemutattuk őket potenciális ügyfeleknek, vagy éppen (ami a legjobb) egymás termékeit nyomogatták és adtak egymásnak tanácsokat, cseréltek tapasztalatot.

Azt hiszem, hogy erre gondoltam, amikor smart moneyról beszéltem. (Balról jobbra: Ercsey Orbán Péter - Kifly, Horváth Dorka - BOOKR Kids, Maja - Baconsult, Petya - Baconsult, Bujdosó Attila - opp.io, Hári Péter - CX-Ray)

A dolgot csak még izgibbé tette, hogy közben éjszakánként még bőröndöt is kellett pakoljunk Majával. Ugyanis Japánba utaztunk. Egyenesen a tréningről, péntek délután :-) Most éppen a NEX-en suhanunk a hotelünk felé, fáradtan, meggyötörten, de tele ötletekkel. Micsoda napokat élünk mi itt, békönéknél!

Recent Posts
Archive
bottom of page