April 26, 2016

February 21, 2016

February 17, 2016

February 10, 2016

December 9, 2015

Please reload

Recent Posts

CHALLENGE CUP

November 14, 2015

​Most mint Peti egyik barátja, vendégelőadóként teszem tiszteletemet a Baconsült oldalain. Normális esetben nem engednek ki a billentyűzetem mögül, ahol színes dobozokkal játszadozom, blogolok, illetve főként és határozottan beleszólok mindenbe.

A felügyelőket kijátszva, ma délután, ellátogattam a Challenge Cup | 1776 start-upok számára szervezett versenyre, amit a Kairos Society a LogmeIn támogatásával rendezett meg Budapesten. A magyarországi forduló résztvevői nem kisebb tétért küzdöttek, mint a Tel Aviv-ban megrendezésre kerülő következő fordulón való részvételért. 

Petya ezúttal a zsűriben foglalt helyet, amiben a Baconsult-ön kívül, a TractionTribe, az Aquinqum Incubator és a Google képviseltette magát. A megmérettetés során a 14 csapat 5-5 perces bemutatón adta elő ötletét illetve mutatta be termékét, ami után a zsűri még pár keresetlen kérdéssel bombázta őket.

A bemutatkozó cégek igen színes palettáját vonultatták fel a régió startupjainak. Biológiai kutatás, e-learning és tudás menedzsment ugyanúgy megjelent a színen, mint az adatbányászat, vagy az elektronikus fizetőeszközök. Izgalmas színfoltként jelent meg a Bigo innovatív táskabátakaró terméke, amely a versenyzők közül egyedül mutatott be, kézzelfogható, megtekinthető és kipróbálható terméket, és amivel emlékeztettek minket arra, hogy van igény az innovációra az élet más területein is, a smart-appokon, a programokon és adatokon túl. 

Látszott, hogy a résztvevők rengeteget készültek, a leginkább azonban a gyakorlat  számított. Beleférni az időbe, megválaszolni a kérdéseket, de elsődlegesen annyira bemutatni az ötletet, hogy az felkeltse az érdeklődést.
Mivel ennyire változatos volt a felhozatal, a döntés nem lehetett könnyű. A zsűri sokáig volt távol és a döntésében sok faktort kellett mérlegelnie. Ennek értelmében a következő fordulóban  a BeNovative, a Route4U és a Springtab vehet részt. 

Az előadásokat látva egyértelművé vált, milyen sokat számít az előadói gyakorlat az érvényesülésben. A jó termék önmagában nem fogja a befektetők érdeklődését felkelteni. Ugyanakkor a Xeropan mozgalmas, élénk képi világa, párosítva Attila lendületes előadásmódjával még úgy is felkeltette mindenki érdeklődését, hogy utolsó előadóként érkeztek. A magam részéről alig várom, hogy előálljanak az új gamifikált verzióval, hogy a fiam inkább azt nyomkodja a madárcsúzlik helyett.

A többi résztvevő is büszke lehet arra, amit ma letett az asztalra, még ha díjat nem is vihetnek magukkal. Lehetőségük volt megmutatni magukat, tapasztalatot gyűjtöttek, kapcsolatokat építhettek és talán olyan kérdéseket is kaptak, ami segít nekik abban, hogy a következő alkalommal, vagy egy másik megmérettetésen jobban érvényesüljenek.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archive

© 2019 Baconsult Kft.

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

NAIH-133526/2017